Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánkrém - ahogy nálunk szokás recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 tojássárgája
tengeri só
bors
1 kiskanál mustár
néhány csepp citromlé
kb. 1 dl olívaolaj

Elkészítés:
A padlizsánokat sütőben megsütjük, időnként megforgatjuk. Ha kihűlt lehámozzuk a héját, majd műanyag szűrűben kb. fél órán át hagyjuk lecsöpögni.
A tojássárgájához hozzákeverjük a mustárt és annyi olajat amennyit felvesz. Hozzáadjuk a megpucolt, apróra felkockázott hagymát.
A lecsöpögött padlizsánt összetörjük (fakanállal vagy műanyag késsel) Hozzákeverjük a többihez.
Sózzuk, borsozzuk.
Lehűtve fogyasszuk.

Tanácsok:
Ha van lehetőséged, faszénen süsd meg a padlizsánokat, jobb íze lesz.
Kerüld a padlizsán fémmel való érintkezését. (se fém szűrű, se fém kés stb.)
Ha télen is szeretnél ilyet csinálni, akkor a lecsöpögött padlizsánt csak magába tedd mélyhűtőbe.


A receptet beküldte: funny.suzie


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Avokádós padlizsánkrém » Martini ahogy én csinálom » Erdélyi padlizsánkrém » Ínyenc padlizsánkrém
» Gyros ahogy én csinálom... » Flódni, ahogy mi szeretjük » Eredeti padlizsánkrém » Mákvirág (nálunk kakós)
» Padlizsánkrém leves » Meleg Padlizsánkrém » Kuglóf ahogyan én szeretem » Borsodó nálunk
» Finom padlizsánkrém » Kátya féle Padlizsánkrém » Ahogy én készítem a nyulat » Flódni, ahogy mi készítjük


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.