Tutireceptek.hu fejléc

Párolt zöldségek hajdinaropogóssal, snidlinges joghurttal recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
4 szál sárgarépa,

20 dkg spárga,

20 dkg karalábé,

2 csomag újhagyma,

20 dkg hajdina,

10 dkg hajdinaliszt,

2 tojás,

a sütéshez olaj,

4 dl joghurt,

só,

majoránna,

snidling,

zsemlemorzsa

Elkészítés:
A megmosott hajdinát megfőzzük, és kb. 10 percig duzzasztjuk. Hozzákeverjük a hajdinalisztet, a tojást és az egyik csomag karikára vágott és kevés olajban megpirított újhagymát. Sózzuk, majoránnával fűszerezzük és jól összekeverjük.
A masszából hengereket formázunk, amelyeket zsemlemorzsába forgatunk és bő forró olajban ropogósra sütünk.
A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát, karalábét és a hagymát hasábokra vágjuk, egy kevés forró kukoricaolajban pároljuk, pirítjuk, sózzuk és egy kevés vízzel fedő alatt félpuhára pároljuk. A spárgát forró sós vízben megfőzzük. A megpárolt zöldségeket forrón a tanyérra helyezzük, mellé tálaljuk a ropogósokat és snidlinggel fűszerezett joghurtot kínálunk hozzá.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt mézes almás » Sült csirke zöldségekkel » Párolt vörös káposzta » Almás párolt lilakáposzta
» Nyársonsült joghurttal » Snidlinges gofri » Párolt vegyes zöldség » Mustban párolt karaj.
» Párolt zellerkrém » Párolt gomba » Párolt patisszon » Párolt zöldségsaláta
» Keményítőnapi zöldségek » Sajtos snidlinges kenyér » Indiai párolt sertésragu » Update 1 Párolt alma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.