Tutireceptek.hu fejléc

Pityókás fügedzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1.5 kg érett füge
1.4 kg kristálycukor
2.5 dl vörösbor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom leve
1 tasak zselé fix

Elkészítés:
5 evőkanál cukrot félreteszünk.A fügét nagyobb darabokra vágjuk , majd a cukorral borral és a fahéjjal összekeverjük.Lefedjük és 12 órára a hűtőbe tesszük.A zselé fixet az 5 kanál cukrot,összekeverjük,hozzáadjuk a citromlét,és az előkészített fügéhez adjuk.Fedővel lefedve 15 percig forraljuk.Forrón üvegekbe töltjük,lezárjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihülni.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pityókás szilvás gombóc » Pityókás őzragu » Pityókás ponty » Meggy nyersen eltéve
» Vörösboros szederdzsem » Bodzalekvár szederrel » Rebarbara kompót » Bodzalekvár
» Kajszibarack lekvár 1 » Naspolyalekvár » Gyömbéres sárgabarackdzsem » Eper rumban
» 5 perces lekvár » Szederlekvár » Banános sárgabarack dzsem » Mandarindzsem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.