| Provance-i pulykamell csőben sült karfiollal egybesütve. receptEgytálételek Hozzávalók: 1.2 kg. pulykamell, 1 kg. karfiol, 15 dkg. trappistasajt, 4-5 dl. tejföl, 2 tojás, olaj, provance-i csirke, fűszerkeverék bors, só őrölt 1 kk.szerecsendió Elkészítés: A pulykamellet megmossuk, és hosszában, egyforma vékony szeletekre vágjuk.A szeleteket sózzuk,és provance-i fűszerkeverékkel megszórjuk, egymásra rakjuk és pár órára berakjuk a hűtőbe. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós őrölt köménymagos vízben megfőzzük, de ne túl puhára. A trappistasajtot lereszeljük, a 2 db. tojást felverjük beleteszünk egy kis sót és az őrölt szerecsendiót. Ezután a tojáshoz adjuk a sajtot és a tejfölt, az egészet jól elkeverjük. Ezután elővesszük a pulykamelleket, és olajon mindkét oldalukat megkapatjuk,majd egy tűzálló tálba lerakjuk az összeset. Erre jön a leszűrt karfiol, amit egyenletesen ráterítünk a húsokra. Ha ez kész, a végén a sajtos tejfölös tojással leöntjük az egészet. Az elősütésből maradt olajjal meglocsoljuk a tetejét. Előmelegítjük a sütőt és kb. 40 percig sütjük, amig a teteje világos barnára nem sül. Köretnek petrezselymes burgonyát adtam és uborka salátával kínáltam. Tanácsok: Jóétvágyat! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: négyLM Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |