Tutireceptek.hu fejléc

Rebarbaraleves pirított daragaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személyre:

40 dkg rebarbara

1 citrom

20 dkg cukor

1 evőkanál búzakeményítő

1 dl tejföl

A galuskához:

2 dl tej

2 evőkanál búzadara

3 evőkanál olaj

Elkészítés:
Előkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, húsát 2 cm-es darabokra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.

A rebarbarát egy liternyi vízzel felöntjük, a cukorral, a citrom levével és héjával ízesítve puhára főzzük.
A búzakeményítőt elkeverjük a tejfölben, és besűrítjük vele a rebarbarát. Még egyszer átforraljuk, végül a tűzről levéve merülőmixerrel pépesítjük.

A galuskához a tejet felforraljuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellet beleszórjuk a búzadarát, és sűrűre főzzük. Az olajat felforrósítjuk, a grízmasszából evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a forró olajon megpirítjuk.
A levest forrón a daragaluskával tálaljuk, de forró napokon behűtve is kitűnő.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított puliszka-galuskák » Pirított báránymáj » Olasz pirított zöldségek » Pirított zsemlekocka
» Kínai pirított tészta » Pirított karamellás dió » Anna pirított mája » Pirított kenyér tojással
» Zöldséges pirított csirke » Pirított mogyorótorta » Pirított burgonya » Pirított máj
» Fűszeres pírított aprótök » Piritott dara leves » Hideg rebarbaraleves » Pirított csirke gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.