Tutireceptek.hu fejléc

Római köményes karalábé kukoricapehellyel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
• 8 darab karalábé, zöldjével együtt
• 5 dl tej
• 2 dl tejszín
• só, római kömény, cukor
• 1 marék kukoricapehely
• 5 dkg vaj

Elkészítés:
A tejet lábosba öntjük. A kukoricapehellyel, kevés sóval és cukorral forralni kezdjük. Közben a karalábét megpucoljuk, a zöld leveleit megmossuk, félretesszük. A karalábét 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk.
Egy másik edényben a vajon kicsit pároljuk. Kevés vízzel felöntjük, enyhén sózzuk, és meghintjük római köménnyel. Amikor már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a szétfőzött és leturmixolt tejes kukoricapelyhet, ezzel sűrítjük be.
A karalábé zöldjét vékony csíkokra vágjuk, és beleszórjuk ezt is. Szükség esetén sózzuk, és római köménnyel utánaízesítjük. Amikor teljesen megfőtt a karalábé, hozzáadjuk a tejszínt is, egyszer összeforraljuk, és máris tálalható

Tanácsok:
Feltétként adhatunk mellé zöldségpogácsát, fasírtot vagy akár maradék pörköltet is.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 438 kcal

A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-köményes muffin » Csőtészta római módra » Római saláta » Gombával rakott karalábé
» Köményes marhasült » Tejszínes karalábéleves » Csirkecomb római tálban » Csőtészta római módra II.
» Sündisznó (római tálban) » Paradicsomos római rizs » Római tálban sült csülök » Rántott karalábé
» Tejszínes karalábé sajttal » Köményes krumplirudacskák » Római ragu » Vegyessaláta köményesen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.