Tutireceptek.hu fejléc

Rózsalekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 vödör rózsaszirom (a levirágzóban lévő teljesen megfelel)
50 dkg cukor
1 ek citromsav
fél cs 3:1-ben zselésítő fix

Elkészítés:
A megmosott szirmokat a cukorral egy fazékba teszed és lassú tűzön kb 40 percig főzöd. Ha nem akarnak szétesni a szirmok akkor a botturmixal egy kicsit meg kell ismertetni :P Ekkor jöhet hozzá a citromsav és a zselésítő. 2 perc főzés után apró üvegekbe töltöd és 5 percig a tetejére állítod, így tuti nem romlik meg.

Tanácsok:
A vödörny sziromból kb 5 dl lekvár lesz, de megéri.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás rózsalekvár » Paprikakrém 2 » Birsalma-szőlő lekvár » Banános sárgabarack dzsem
» Ribizke lekvár hidegen » Narancs jam » Ananászbefőtt tökből » Egres-banán befőtt
» Eperzselé » Sárgabarack lekvár » Rumos gyümölcsök » Delikát dinnyehéj télire
» Szederlekvár » Pityókás fügedzsem » Szőlődzsem » Füge-alma kompót


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.