Tutireceptek.hu fejléc

Szegedi marhagulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 deka marhahús,
6 deka zsír,
5 deka vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
fél kiló burgonya,
15 deka vegyes zöldség,
6 deka liszt,
1 evőkanál lecsó,
néhány szem köménymag,
pirospaprika, só.

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágva a zsírban megfonnyasztjuk, az egyenlő kockákra vágott húst megmosva rátesszük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk, míg a levét elpárologta. Ezután rátesszük a pirospaprikát, a köménymagot, az apró kockákra vágott vegyes zöldséget, majd mindig csak annyi vizet öntünk alá, hogy oda ne égjen, puhára pároljuk.
Ha a hús puha, 1 liter vízzel felengedjük, beletesszük a lecsót, a kockákra vágott burgonyát. Amikor jól forr, belefőzzük a 6 deka lisztből készült csipetkét.

Elkészítési idő: 4 perc

A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás szegedi módra » Szegedi csirkegulyás » Szegedi tarhonyafőzelék » Marhagulyás csipetkével
» Szegedi papucs » Marhagulyás paleosítva » Csorba kétféleképpen » Tojásos rántott leves
» Virslis tarhonya leves » Magyaros burgonyaleves » Fokhagymás camembert-leves » Anna Tárkonylevese.
» Expressz gombakrém leves » Fűszeres almaleves » Ananászos tojássaláta » Hideg krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.