Tutireceptek.hu fejléc

Szerb gombás zakuszka recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg gomba, 1 kg vöröshagyma, 1 kg paradicsompaprika, 1 kg zöldpaprika, 1,5 deci paradicsomlé, só, bors

Elkészítés:
Az előkészített gombákat sós, citromos vízben megfőzzük. Eközben az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. A paprikát megdaráljuk, és a levét egy lábosban elpárologtatjuk, majd a hagymához tesszük. Ekkor hozzáadjuk gombát, a paradicsomlevet, az olívaolajt, a fűszereket (só, bors), és kb 20 percig főzzük. Üvegekbe rakjuk, és 45 percig száraz dunsztba tesszük. Két hét után fogyasztható.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült hal gombás mártásban » Gombás csirkemáj almával » Gombás - sajtos pulykamell » Gombás szoljanka
» Gombás libacomb » Gombás haltál » Gombás-Husos Fasirt » Szerb sós pite
» Gombás marhahúsos tészta » Hagymás-gombás csirkemáj » Őszi almás-gombás rizottó » Gombás vagdalt másképp
» Gombás burgonyarolád » Sajtos, gombás galuska » gombás fasírt » Húsos, gombás fasirt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.