Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos csirkeragu leves (könnyű és finom) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 egész csirkemell filé
2 evőkanál margarin
3 sárgarépa
2 fehérrépa
fél zsenge karalábé
egy kisebb darab zeller
1 nagyobb vöröshagyma
20 dkg fagyasztott zöldborsó
15-20 dkg csiperke gomba
1 teáskanál tárkony
csipetnyi bazsalikom
csipetnyi kakukkfű
szárított petrezselyem
3 dl főző tejszín vagy tej(a tejszíntől kicsit sűrübb)
fél citrom leve
2,5 liter víz
delikát ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkemell filét megmossuk, apró kockákra vágjuk. Egy mély fazékban felhevítjük a margarint, rátesszük a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk.
Megtisztítjuk a zöldségeket, és felkockázzuk, felkarikázzuk őket. A következőket: hagyma, zeller, karalábé, répa, fehér répa, gomba, a húshoz adjuk. Felöntjük 2,5 liter vízzel, hozzáadjuk az 1 teáskanál tárkonyt és a fűszereket . Fedő alatt, takarék lángon mindent puhára főzünk.
Legvégül , a leveshez adjuk a zöldborsót, és azzal is 5-6 percig főzzük.

Tanácsok:
A fűszereket én mindig teatojásba teszem ,mert akkor egyben ki tudom venni a főzés végén és nem úszkálnak a levesemben.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges gombakrémleves » Tárkonyos csirkeragu leves » Fokhagymás gombaleves » Bolgár raguleves
» Tejes zöldségleves » Krémleves karfiolból » Mandulás fokhagymaleves » Tejszínes gombaleves
» Csordásleves » Ribizli leves » Savanyú káposzta krémleves » Tejszínes lencsekrémleves
» Olasz gesztenyekrém-leves » Ciprusi húsvéti leves » Bableves szalonnával » Hideg cukkinileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.