| Tartósítószermentes savanyúságok eltevése télire receptHozzávalók: kifőzött üvegek, celofán, nátrium-benzoát, és természetesen amit rakunk az üvegbe, és a felöntőlé Elkészítés: Gondolom sok ember nem tudja mi a lényege a télire való berakásnak.Kifőzött,csíramentes,lecsöpögtetett üvegekbe kell tenni amit akarunk.Savanyúságlevet készítünk amilyen módon megszoktuk,de nem tesszük bele a tartósítószert,hanem 2 db celofánt fogunk.Az egyiket bevizezzük,vizes felével az üvegre tesszük.Ennek a tetejére szórunk egy mokkáskanál nátrium-benzoátot.Majd a másik celofánt is bevizezzük,és vizes felével felfelé rátesszük a másik tetejére.Majd rácsavarjuk a záró kupakot. Így a tartósítószer nem kerül be a gyomrunkba!! Ezen a linken,még több receptemet is megtaláljátok; http://www.nosalty.hu/knyaskone_szakacs_47422 Tanácsok: A steril üvegek fontosak,és a jó hideg spajz!!/ha csak egy kis kosz kerül bele,akkor veszett fejsze nyele.../ A receptet beküldte: ilus74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |