Tutireceptek.hu fejléc

Tartósítószermentes savanyúságok eltevése télire recept

Kategória:


Hozzávalók:
kifőzött üvegek,
celofán,
nátrium-benzoát,
és természetesen amit rakunk az üvegbe,
és a felöntőlé

Elkészítés:
Gondolom sok ember nem tudja mi a lényege a télire való berakásnak.Kifőzött,csíramentes,lecsöpögtetett üvegekbe kell tenni amit akarunk.Savanyúságlevet készítünk amilyen módon megszoktuk,de nem tesszük bele a tartósítószert,hanem 2 db celofánt fogunk.Az egyiket bevizezzük,vizes felével az üvegre tesszük.Ennek a tetejére szórunk egy mokkáskanál nátrium-benzoátot.Majd a másik celofánt is bevizezzük,és vizes felével felfelé rátesszük a másik tetejére.Majd rácsavarjuk a záró kupakot.
Így a tartósítószer nem kerül be a gyomrunkba!!
Ezen a linken,még több receptemet is megtaláljátok;

http://www.nosalty.hu/knyaskone_szakacs_47422

Tanácsok:
A steril üvegek fontosak,és a jó hideg spajz!!/ha csak egy kis kosz kerül bele,akkor veszett fejsze nyele.../


A receptet beküldte: ilus74


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapor télire » Sózott gombák télire » Zakuszka (telire) » Nyári savanyúság télire
» Bodzaszörp (télire) » Uborka, paprika télire » Uborkasaláta télire » Vajas gomba télire
» Pizza szósz eltevése » Körtekompót télire » Meggy és szilva eltevése » Mézes dió télire
» Cékla télire » Almalé télire » Vizesuborka télire » Kovászos uborka - télire


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.