Tutireceptek.hu fejléc

Töltött káposzta. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
8-10 savanyú káposzta-levél
40 dkg darált hús
10 dkg rizs
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
kevés olaj
2 ek liszt

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagyma felét üvegesre pároljuk és jól összekeverjük a darált hússal, a megmosott rizzsel, a sóval és a borssal.
A káposztalevelek vastag ereit eltávolítjuk és a tölteléket a közepére téve a leveleket összegöngyöljük, a végeit benyomkodjuk.
A maradék hagymát a zsiradékon megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, majd a vágott káposzta felét rátesszük. Erre fektetjük a töltelékeket. A tetejére ismét apró káposzta kerül. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi és kis lángon addig főzzük, amíg a töltelékek jól megpuhulnak (kb. 2 óra).
A tejföllel elkeverjük a lisztet és a káposztára öntjük.
Ha szükséges vízzel hígítjuk, majd összeforraljuk.

Tanácsok:
Hatalmas jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: jana48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tojástekercs » Töltött ropogós pogácsák » Töltött kifli 2. » Töltött hagymacsónakok
» Töltött tok » Töltött krumplifánk » Sült töltött birsalma » Töltött kifli
» Túróval töltött sült alma » Tojással töltött fasírt » Töltött kagylótészta » Töltött finom cukkini
» Töltött oldalas » Lecsóval töltött karaj » Töltött lilahagyma » Áfonyával töltött alma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.