Tutireceptek.hu fejléc

Vadas leves gazdagon recept

Kategória:


Hozzávalók:
negyed-negyed kg fácánmellfilé, szarvascomb, vaddisznócomb és nyúlgerincfilé
egy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
két sárgarépa
1petrezselyemgyökér
egy citrom
0,1kg szárított vargánya
1dl tejszín
2dl tejföl
liszt
lestyán, tárkony, bors, őrölt gyöbér só és mustár

Elkészítés:
A szépen felcsíkozott húsokat feltesszük főni kb. 2,5liter vízben az egészben hagyott zöldségekkel együtt, hozzáadunk egy mokkáskanál borsot és gyömbért, egy evőkanál mustárt, a félcitrom levét és a héjából is reszelünk a lébe egy keveset, egy kevés sót és puhára főzzük. Ezután kiszedegetjük a zöldségeket, leszűrjük a húst és visszatesszük a lébe a zöldségeket. Turmixgéppel jól dolgozzuk el a levet, majd öntsük hozzá a tejszín, adjuk hozzá a gombát a tárkonyt, a lestyánt, ízlés szerint sózzuk és ha kell, akkor ízesítsük még mustárral és citromlével, majd tejfölös habarással sűrítsük a kívánt sűrűségűre. Mikor ezzel készen vagyunk tegyük vissza a húst, forraljuk fel 2 percre és kész is.
Reszelt sajttal, citromkarikákkal és pirított zsemlekockával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tárkonyleves » Húslevesben főtt töltelék » Sajtos brokkolis krémleves » Egres leves
» Lebencsleves Ági módra » Zöldséges korhelyleves » Görög citromleves » Májleves
» Áfonyás krémleves » Barnarizs leves » Savanyú raguleves » Suhantott leves
» Ünnepi borleves » Őszi vadászegytál » Spanyol mandulakrémleves » Vadas-bármilyen husiból


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.