Tutireceptek.hu fejléc

Vadkacsa mandulás burgonyalepénnyel recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 vadkacsamell
vad fűszerkeverék
8 szelet húsos szalonna

a mártáshoz
30 dkg szilva
3 dl vörösbor
1-1,5 evőkanál liszt
cukor
őrölt bors


a körethez
70 dkg burgonya
1 evőkanál vaj
2 tojás
6 dkg szeletelt pirított mandula
őrölt bors


vadfűszer-keverék
10 szem borókabogyó
20 szem mustármag
1-1 kakukkfű- és rozmaringág
3 babérlevél
őrölt bors


Elkészítés:
Csontozzuk ki a vadkacsamelleket, és dörzsöljük be a vadfűszer-keverékkel. Vágjuk csíkokra a szalonnát, és serpenyőben pirítsuk meg. Amikor már kisült a zsírja, tegyük mellé a vadhúst, és süssük benne ropogósra. Vegyük ki a kész húst, a zsírjába szórjunk kevés lisztet, öntsük fel a borral, forraljuk fel, és egy kis cukorral, borssal ízesítsük. Tegyük bele az összevágott szilvát, és forraljunk rajta még egyet. A körethez a burgonyát enyhén sós vízben főzzük puhára, csepegtessük le, és törjük át. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a vajat és a tojást. Hagyjuk negyed órát pihenni, majd keverjük bele a mandulát, és formázzunk belőle pogácsákat. Kevés szalonnazsírban süssük aranysárgára mindkét oldalukat.

Vadfűszer-keverék
A fűszereket a sóval mozsárban törjük össze, és máris használhatjuk.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás kuglóf » Mandulás szilvatorta » Mandulás mézeskocka » Sárga mandulás rizs
» Mandulás mézes » Csirke mandulás bundában » Mandulás tallér » .Mandulás sütemény
» Áfonyás-mandulás keksz » Narancsos-mandulás kifli » Cukkinis-mandulás pite » Mandulás datolyatorta
» Citromos mandulás hal » Mandulás kekszes » Mandulás tonhal » Mandulás parajfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.