Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliával ízesített, rumos sárgadinnyedzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
3 kg sárgadinnye (pucolva, magozva)
1 kg cukor
1 kis üveg rum
3 cs 3:1 zselésítő
1 rúd vanília

Elkészítés:
A dinnyét kockákra vágom, majd a vaníliával és a citromlével együtt felteszem főni.
Amíg levet enged, addig előkészítem az üvegeket.
Felforralom a dzsemet, kiveszem belőle a vanília rudakat, majd hozzáadom a rumot, egyet forralok rajta, megy hozzá a zselésítő és a cukor, Kevergetve újra felforralom, majd még forrón üvegekbe szedem.
Pár percre fejtetőre állítom, kis idő múlva visszaállítom az üvegeket, aztán mikor kihűlt, mehet a spejzba.

Tanácsok:
Képet a naplómban találhattok hozzá.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos-mákos bejgli » Rumos félhold » Rumos-diós kocka » Rumos-mazsolás diótorta
» Rumos-meggyes-pudingos » Rumos sport szelet » Epres rumos Trifle » Kata (vagy rumos) szelet
» Rumos dióbomba » Almás, rumos puding » Rumosdiós fagyi » Rumos-diós kockák
» Rumos-meggyes kókuszgolyóm » Rumosdió golyó » Minifánk rumos szilvával » Rumos kakaóhab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.