Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros sült pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db pulykamell,
2 db pulykacomb,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
3 evőkanál olaj,
só,
őrölt bors,
1 dkg fűszerpaprika,
majoránna,
2-3 dl vörösbor.

Elkészítés:
A mellet és a combokat megtisztítjuk, megmossuk és kettévágjuk. A combból az inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a pulykahúst. A a húst megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával. A vöröshagymát lereszeljük. A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk. Rárakjuk a pulykahúst, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt 15 percig főzzük. Ekkor a húsokat átrakjuk egy tepsibe, és ráöntjük a vörösbort. Sütőbe tesszük, és miközben gyakran locsolgatjuk, a hús szép pirosra sül.

Tanácsok:
A mellet és a combokat előmelegített tálra tálaljuk, tört burgonyát és vörösborral párolt vörös-káposztát adunk hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös pulykacsíkok » Pulykaszelet cukkínin » Karfiolos pulykatokány » Gombás - sajtos pulykamell
» Mazsolás-pulykás tortilla » Pulykaragu zöldséggel » Ananászos csirke/pulyka » Zelleres párolt pulykamell
» Pulyka ínyenc mártásban » Töltött pulyka Éva módra » Baconos pulykatorta » Gyümölcsös pulykamell
» Pulykamell Dubary módra » Vörösboros vadpörkölt » Vörösboros meggyleves » Gombás vörösboros tokány


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.