Tutireceptek.hu fejléc

Zöld metélttel körített pulykamell mártásban recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
# 1 csomag zöld metélt tészta (50 dkg)
# 60 dkg pulykamellfilé
# 2 evőkanál vaj
# 1 késhegynyi sáfrányos szeklice
# 1 teáskanál zöldbors (lében)
# 4 dl tejszín
# 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A húst megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, aranybarnára pirítjuk benne a húst. Kiszedjük. A visszamaradt vajra szórjuk a sáfrányos szeklicét, a zöldborsot, ráöntjük a tejszínt, és kevergetve felforraljuk. A keményítővel besűrítjük. A tésztát közben a csomagon olvasható utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A maradék vajon átforgatjuk. A húst belekeverjük a mártásba, összeforrósítjuk, és a tésztával körítve tálaljuk.

Tanácsok:
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 685 kcal


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros Pulykamellragu » Pikáns leves pulykamellből » Sajtos rakott pulykamell » Csirkemell tejmártásban
» Sajtos pulykamell » Mézes-mustáros pulykamell » Pulykamell Lucifer módra » töltött pulykamell
» Mártásban sült csirke » Karamellizált pulykamell » Brokkolis pulykamell » Sajtos-bundás pulykamell
» Tejszínes pulykamell » Hal pikáns mártásban » Almás-citromos pulykamell » Csirke tárkonyos mártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.