Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós tojásragu recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
8 tojás,
20 dkg vöröshagyma,
6 dkg vaj,
2 evõkanál lisz,
1/2 l tej,
só,
bors,
csipetnyi curry,
30 dkg zöldborsó,
2 evõkanál apróra vágott petrezselyem,
1 evõkanál apróra vágott kapor.

Elkészítés:
A tojásokat megfõzzük forrásban lévõ vízbe helyezve kb 8 percig. A megfõtt engedjünk rá hideg vizet, és csak kis ídõ multán tisztítsuk meg a héjától. A megtisztított, kockára vágot hagymát aranysárgára pároljuk. Lisztel megszórjuk lisztel és tovább hadjuk rotyogni. Hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Ízesítsük a sóval, borssal, curryvel. 5 percig fõzzük, majd adjuk hozzá a borsót és további öt percig fõzzük. A kaprot és a petrezselymet a mártáshoz adjuk, ízesítjük és tálaljuk. A felszeletelt tojásokat a mártásba helyezve ismét felmelegítjük.


A receptet beküldte: Rozália

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós-sonkás muffin » Zöldborsós pulykatokány » Zöldborsós gombaleves » Zőldborsós párizsiszelet
» Zöldborsós zúzapörkölt » Zöldborsós szűzérmék » Zöldborsós metélt » Kukoricás-zöldborsós rizs
» Zöldborsós sertéspaprikás » Zöldborsós csirkemell » Zöldborsós-mandulás rizs » Zöldborsós-rizses borjú
» Zöldborsós tokány » Zöldborsós pulykamell ragu » Zöldborsós vadkacsaragu » Zöldborsós rizses csirke


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.