Tutireceptek.hu fejléc

Zsámiska – borzovai paraszti étel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2-3 szem közepes nagyságú krumpli, daraliszt (amennyit a tészta megkíván), 30 dkg tehéntúró, fél kocka vaj (ízlés szerint)

Elkészítés:
A kockára vágott krumplit kevés csipetnyi sóval ízesített vízben fedő alatt puhára főzzük. Miután megfőtt, leöntjük róla a vizet, és krumplitörővel simára törjük, majd annyi grízes lisztet teszünk bele, hogy magába szívja a vizet, és gyenge, mégis kezelhető tésztát kapjunk. Fakanál és kanál segítségével apró galuskákat szaggatunk a tésztából, és olvasztott vajjal meglocsoljuk. A meglocsolt galuskákat egy tányérba vagy tálba, egymás mellé lerakjuk, majd egy réteg tehéntúróval megszórjuk. Ízlés szerint sózzuk. Egy személy számára két réteget teszünk, és a tetejét meglocsoljuk olvasztott vajjal.


A receptet beküldte: Bévi48

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májgombóc – leves » Alma – banán saláta » Sajtos-medvehagymás tészta » Libás töltött káposzta
» Sajtos krumpli » Római csirkemáj » Mediterrán rakottas » Tepsis sült nyúlgerinc
» Chili mexikói bab » Libamáj hagymásan kisütve » Húsos-gombás kagylótészta » Tina féle chilis bab
» Gyergyói rakott puliszka » Sonkás-salátás tortilla » Rakott káposzta » Currys tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.