Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás csokoládépuding. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg puha vaj + a formázáshoz
15 dkg barna cukor
2 tojás
15 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
5 dkg csokoládé
10 dkg feketeáfonya + a díszítéshez
Az öntethez:
10 dkg csokoládé
2 evőkanál méz
1 evőkanál vaj
1 evőkanál rum

Elkészítés:
1. A vajat, a cukrot, a tojásokat, a lisztet és a sütőport alaposan keverje össze, majd adja hozzá a felolvasztott csokoládét meg az áfonyát. A tésztát kanalazza kivajazott pudindformába, két réteg sütőpapírral szorosan fedje le. A formát állítsa forrásban lévő vizet tartalmazó edényre úgy, hogy a pereme ne merüljön a víz alá. A pudingot gőzölje át 1 órán át, szükség esetén pótolja az elpárolgott vizet.
2. Gyenge tűzön folyamatosan kevergetve olvassza meg az öntet hozzávalóit, keverje el a rummal. Az elkészült pudingot vegye le a tűzről, távolítsa el a sütőpapírt, a szélét körben késsel lazítsa fel, borítsa tálra. Locsolja meg a rumos öntettel, díszítse áfonyaszemekkel, és azonnal tálalja.

Tanácsok:
Mutatós, egészséges, finom. Diétásoknak nem való...hízásra alkalmas.

Jó étvágyat hozzá!!!

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 887 kcal

A receptet beküldte: GILL


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonyás krémleves » Áfonyás banánkrémleves » Áfonyás joghurttorta » Zabpelyhes-áfonyás keksz
» Forralt vörös áfonyás tea » Áfonyás túrótorta » Áfonyás-mandulás keksz » Áfonyás-tejszínhabos torta
» Áfonyás turmix » Diós-áfonyás muffin » Áfonyás-túrós béles » Áfonyás kevert pite
» Áfonyás pezsgőkrém » Mangós-áfonyás smoothie » Áfonyás teasütemény » Citromos áfonyás sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.