Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés-áfonyás pite recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:

# 20 dkg vaj vagy margarin
# 20 dkg cukor
# 1 csomag vaníliás cukor
# 1 citrom reszelt héja
# 4 tojás
# 20 dkg liszt
# csapott teáskanál sütőpor
# áfonyalakvár
# egy csomag gesztenyepüré
# csokidarabkák

Elkészítés:
A tésztához a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat. A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és beledolgozzuk a masszába. Én szoktam szórni bele fahéjat is, kellemes hátteret ad. A tészta felét akár elkeverhetjük instant kakaóporral, jól mutat és finom is! Keverjük bele a csokidarabkákat! Ne sajnáljátok belőle! Ezután a kakaóval elkevert részt sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, erre csepegtetjük rá a lekvárral elkevert gesztenyepürét! (Kis vizet is tehetünk a püréhez, hogy krémesebb állagú legyen! Aki nem szereti nagyon édesen, csepegtessen bele pár csepp citromlevet!) Végül rákanalazzuk a tészta másik felét, eloszlatjuk rajta. 160 fokon, ill. 3-as fokozaton kb. 30 percig sütjük. Várjuk meg míg kihűl, mert akkor a megolvadt csokidarabkák ismét megdermednek! Jó étvágyat!


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Hajrá leves..." » Tejfölös szárazbableves » Mexikói smack leves » Frankó parázs gyógyleves
» Pikáns sütõtök krémleves » Káposztalé-leves székelyesen » Fokhagymás camembert-leves » Angol hagymaleves
» Húsgombóc darált húsból » Fetás mártogatós 2 » Póré krémleves » Egyszerű rakott csirkemell
» Bolgár raguleves » Karalábégaluska » Sárgadinnye krémleves » Ricsaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.