Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alma mézkéregben recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 dl apróra vágott datolya,
1/2 dl méz,
2 evőkanál durvára darált (pekán/hikori) dió,
2 teáskanál reszelt citromhéj,
1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa),
1 teáskanál fahéj,
6 db közepes, savanykás alma,
1 dl olvasztott vaj,
2 dl méz.

Elkészítés:
Vegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a datolyát, a diót és a citromhéjat. Keverjük össze a morzsát és a fahéjat is. Fúrjuk ki a magházat az almákból, majd mindegyik alma felső harmadát hámozzuk meg. Tegyük őket egy megfelelő méretű (kb. 25x15x5 cm-es) tűzálló tálba. A datolyás tölteléket töltsük a magházak helyére, majd a maradék vajat és a mézet kanalazzuk az almákra. 200° C-os sütőben süssük őket kb. 30 percig (vagy amíg meg nem puhulnak - ezt a beléjük szúrt vékony késsel vagy tűvel ellenőrizhetjük).
A sütés során 8-10 percenként öntözgessük az almákat a tál alján összegyűlt olvadt mézzel. Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: norahhh


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcskalács » Rizslisztes felfújt » Karamellás mandulafánk » Kakaóscsiga
» Mazsolás-túrós muffin » Rizsfelfújt » Csokitorta » Túrós muffin
» Tunderkarika » Nagymama gesztenyés tekercse » Joghurtos csemege » Diós muffin eperrel
» Aranygaluska borsodóval » Almatorta borkrémmel » Karcsúságbarát "raffaello" » szőlős rétes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.