Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fenyődíszek recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg méz,
30 dkg vaj vagy margarin,
25 dkg őrölt mogyoró,
1/2 kg liszt,
5 g kardamom,
1 púpos kávéskanál fahéj,
1 zacskó citromaroma,
1 zacskó rumaroma.
3 g / 1 csapott kiskanálnyi hamuzsír
liszt
a nyújtáshoz sütőpapír,
1 tojásfehérje,
15-17,5 dkg porcukor,
tortabevonó csokoládé,
1 csomag tortadíszítő cukorka,
1 csomag "cukorfelirat",
tarka szalagok

Elkészítés:
A mézet és a vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk lehűlni. A lisztet összekeverjük a mogyoróval és a fűszerekkel. A mézes masszát a lisztbe gyúrjuk. A hamuzsírt feloldjuk a rumaromában és bedolgozzuk a tésztába, amit ezután kb. 2 óra hosszat pihentetjük. A 2 óra elteltével a tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk. Sablonok segítségével különféle alakzatokat vágunk belőle, és egy gyufaszállal felakasztásra alkalmas lyukat fúrunk beléjük. A figurákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokos sütőben kb. 12-15 percig sütjük. A kihűlt figurákat porcukros mázzal és tortabevonó csokoládéval vonjuk be és tortadíszítő cukorkákkal, cukorfelirattal díszítjük.

Tanácsok:
Ha megszáradtak tarka szalagokat húzunk az előre elkészített lyukakba.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: kormi7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes palacsinta » Túró torta » Lekváros bukta » Gyümölcsös-túrós palacsinta
» Finom mákos » Kastélytorta » Tejszínes alma » Mazsolás-túrós muffin
» Pozsonyi kifli » Legegyszerűbb sütemény » Fahéjas zserbó » Élesztos gofri
» Zita szelet » Gyors pite » Diós ostya » Konyakos eper


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.