Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almafánk, Fititől recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
80 dkg megtisztított alma,
25 – 30 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
2 db tojás,
2 evőkanál kristálycukor,
fél mokkáskanál őrölt fahéj,
olaj

Elkészítés:
Az almákat nagy lyukú reszelőn reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a tojásokat. A liszttel elkevert sütőport kisebb adagokban keverjük hozzá attól függően, hogy mennyire leves az almánk. Az állaga olyan legyen, hogy két kanállal tudjunk belőle galuskákat formázni. Bő, forró olajban süssük ki ( kb. 180 fokon ), közben forgassuk meg őket, addig amíg mindkét oldaluk szép barnára nem sül. Papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges olajat.


A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Porcukros almafánk » Fahéjas almafánk » Bögrés fahéjas almafánk » Almafánk Jessy módra
» Bögrés almafánk » Almafánk (nem almás fánk) » Kevert almafánk » Almafánk
» Almafánk(Kata-féle) » Kókuszos csokikrém » Kinder buenó torta » Fahéjas teasütemény
» Túró Rudi - másképp » Sárika szelet » Zserbógolyó » Őszibarackos joghurttorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.