Tutireceptek.hu fejléc

Kevert almafánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4-5 db közepes savanykás alma /kb 50 dkg/
25 dkg liszt
1 egész tojás
l csg. sütőpor
egy csipet só

Sütés után:
l-2 kávéskanál fahéj, ízlés szerint, porcukorral összekeverve.

Elkészítés:
Kimérem egy tálba a lisztet, bele keverem a sütőport, és a sót.
Az almát meghámozom, és jó nagy lyukú reszelőn lereszelem egy nagyobb tálba, rá ütöm az egész tojást, összekeverem a lisztes keverékkel.
Sűrű galuska keménységű tésztából evőkanállal gombócokat szaggatok bő,forró olajba.
Szép pirosra megsütöm, szalvétára szedem, fahéjas porcukorral megszórom.

Tanácsok:
Nem kell sokat szaggatni egyszerre, mert megnőnek a fánkok, és nem tudnak megfordulni ha szorosan vannak.
Melegen, hidegen egyaránt finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: csibiusz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kevert almás » Tarka, kevert süti » Habos almás kevert süti » Bögrés almafánk
» Almafánk(Kata-féle) » Kevert (kefíres) sütemény » Kevert sütemény » Porcukros almafánk
» Kikevert kakaó » Almás-fahéjas kevert » Gyümölcsös kevert pite » Gyümölcsös kevert sütemény
» Fahéjas almafánk » Kevert süti » Mákos diós kevert » Kevert linzertorta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.