Tutireceptek.hu fejléc

Bögrés fahéjas almafánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
2,5 bögre liszt
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
olaj
porcukor
lekvár
fahéj

Elkészítés:
Az almákat mosd meg, hámozd meg vékonyan, és reszeld le egy nagy tálba, a levüket gyengén csavard ki. Ezután add hozzá a tojásokat, a cukrot, és fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet. Jól dolgozd össze a masszát, majd egy kanállal szaggasd a forró olajba. Ha szeretnéd, hogy még jobban hasonlítson az eredeti fánkra, kicsit nyújts a tésztán, és pohárral szúrd ki.

Arra figyelj, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert sütés közben még tovább nő. Egyszerre sokat ne tegyél az olajba. Pár perc alatt süsd pirosra, ropogósra a fánk mindkét oldalát, majd vedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn. Evés előtt kend meg lekvárral, vagy hintsd meg fahéjjal összekevert porcukorral.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás bögrés » Bögrés süti -mikróban » Porcukros almafánk » Bögrés raffaelló
» Fahéjas almaital » Almás-fahéjas zabkása » Fahéjas korongok » Bögrés fahéjas almás süti
» Fahéjas kuglóf » Fahéjas gyümölcsleves » Fahéjas tekercs mázzal » Almás-fahéjas ragacs
» Bögrés süti egyszerűen » Fahéjas rudacska » Bögrés Maffin » Fahéjas csillagok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.