Tutireceptek.hu fejléc

Almás béles recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
2 kanál cukor
1 egész tojás
1 kanál tejföl
csipetnyi só
dió vagy morzsa
1 kg alma
fahéj

Elkészítés:
Az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot tepsibe tesszük, s egy marék dióval vagy finom morzsával meghintjük, rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot és tetejét tejjel vagy tojással megkenjük.Elömelegített sütöben kb 25 percig sütjük.

Töltelék:
az almát magházától megtisztítjuk, legyaluljuk. 10dkg cukorral addig pároljuk, míg levét elfötte. Fahéjjal ízesítjük, hidegen kenjük
a tésztára. Alma helyett használhatunk cseresznyét és meggyet is.(Én szoktam a töltelékbe is morzsát rakni, miután megfött)


A receptet beküldte: Vanitka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás szottyos kifli » Almás vagdalthús. » Gyors reform almás » Borjúsaslik almásan
» Almás rolád » Mesés almás-túrós » Békebeli almás béles » Sárgarépás almasaláta
» Almás melegszendvics » Túrós-almás-szójaszelet » Rakott almás-túrós » Almás briós Briell-nek
» Birsalmasajtos - diós pite » Almás flódni » Almasaláta zellerrel » Almás palacsintatorta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.