Tutireceptek.hu fejléc

Almás béles recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
2 kanál cukor
1 egész tojás
1 kanál tejföl
csipetnyi só
dió vagy morzsa
1 kg alma
fahéj

Elkészítés:
Az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot tepsibe tesszük, s egy marék dióval vagy finom morzsával meghintjük, rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot és tetejét tejjel vagy tojással megkenjük.Elömelegített sütöben kb 25 percig sütjük.

Töltelék:
az almát magházától megtisztítjuk, legyaluljuk. 10dkg cukorral addig pároljuk, míg levét elfötte. Fahéjjal ízesítjük, hidegen kenjük
a tésztára. Alma helyett használhatunk cseresznyét és meggyet is.(Én szoktam a töltelékbe is morzsát rakni, miután megfött)


A receptet beküldte: Vanitka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás tormamártás » Almás-vaníliás szelet » Almás mákos pite » Reszelt tésztás almás pite
» Almás-fahéjas finomság » Almas sertesjava » Almás sajtsaláta » Sonkás-túrós béles
» Modern zabos almás lepény » Almás-Meggyes muffin » Almás-meggyes bögrés » Ír almás pite
» Almás-mákos torta » Almás fahéjas muffin » Joghurtos almasaláta » Mézes-fahéjas almás süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.