Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás béles recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
2 kanál cukor
1 egész tojás
1 kanál tejföl
csipetnyi só
dió vagy morzsa
1 kg alma
fahéj

Elkészítés:
Az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot tepsibe tesszük, s egy marék dióval vagy finom morzsával meghintjük, rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot és tetejét tejjel vagy tojással megkenjük.Elömelegített sütöben kb 25 percig sütjük.

Töltelék:
az almát magházától megtisztítjuk, legyaluljuk. 10dkg cukorral addig pároljuk, míg levét elfötte. Fahéjjal ízesítjük, hidegen kenjük
a tésztára. Alma helyett használhatunk cseresznyét és meggyet is.(Én szoktam a töltelékbe is morzsát rakni, miután megfött)


A receptet beküldte: Vanitka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almásrétes » Fordított almás » Almás süti másképp » Almás tészta
» Almás tejes pite » Almás-fahéjas palacsinta » Almás pite - tejmentesen » Olga almás
» Tartalmas bableves » Almás-mandulás túrótorta » Almasütemény » maradékos almás
» Almás-diós papucs » Almás rakott kalács » Almás-citrusos ital » Almás diós


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.