Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-zabpelyhes cookies recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
125 g puha vaj
120 g cukor
1 db tojás
0.5 csomag vaníliás cukor
125 g zabpehely
20 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
1 közepes db alma
fahéj ízlés szerint (a szóráshoz)

Elkészítés:
A meghámozott almát nagyon apró kockákra felvágjuk. A kimért zabpelyhet összetörjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük.
A hozzávalókat összekeverjük (a felkockázott almát és zabpelyhet is keverjük bele természetesen). A tészta kicsit ragadós, puha lesz, ettől ne ijedjünk meg.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és rákanalazzuk a halmokat. A kezünkkel eligazgatjuk őket. Ha az összedolgozott tésztát hűvös helyen hagyjuk kicsit állni, utána könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira.
A tetejüket picit megszórjuk fahéjjal.
Előmelegített sütőben megsütjük a kekszeket.
sütési hőfok: 180°C


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kölyök Cookies » Choco Chips Cookies » Almás-zabpelyhes kenyér » Almás-zabpelyhes szelet
» Cookies » Aszaltszilva leves » Füstöltsajt leves » Pulykaragu-leves
» Mézes eperkrém leves » Gyors dinnye leves » Palóc leves » Ropogós kacsamell
» Orosz húsleves » Zeller krémleves » Frankfurti káposztaleves » Nyári zöldségleves 2


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.