Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás, diós érdekesség recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 25 dkg ráma margarin
- 27 dkg liszt
- 2 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál hideg víz
- 2 tojás sárgája
Töltelék:
- 30 dkg cukor
- 7 tojás
- 1 van. cukor
- 25 dkg dió
- negyed sütőpor
- 3 ev. kanál kakaó
- 4-5 alma

Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, nem cukrozzuk,nem csavarjuk ki.
A darált dióba belekeverjük a sütőport, a kakaót.
A 7 tojás fehérjét felverjük habnak és óvatosan
belekeverjük a diós keveréket.
A 7 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük és hozzákeverjük a diós, habos keveréket, majd az almát.
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, de először csak 5 kanál vizet teszünk hozzá.
A tésztának lágy rétestészta keménységűnek kell lennie. Ha kemény akkor tesszük hozzá a hatodik kanállal. Éppen csak összeállítjuk nem kell sokáig gyömöszölni.
Kettőbe vesszük és az eggyiket kisodorjuk és lisztezett, zsírozott tepsibe terítjük, rátesszük a tölteléket és erre kerül a másik kisodort tésztalap. Hústűvel kicsit megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Nagy tepsibe tesszük, nagyon kiadós.

Tanácsok:
Mutatós és nagyon finom.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: emrus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-almás torta » Csirkés-almás tésztasaláta » Almás puding » Almás fánk lekvárral
» Mikulás-váró almás » Mézes almáskalács » Almás-túrós muffin update1 » Mese almás
» Almás-hagymás saláta » Almás-fahéjas ragacs » Lakodalmas pogi » Almás-fahéjas frissítő
» Almás püspökkenyér » Almás májkavalkád » Almás croissant » Fincsi almás krémes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.