| Almás céklasaláta másként. receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 30 dkg cékla 20 dkg jonatánalma 1 citrom 1 dl olivaolaj 4 dkg vöröshagyma 3 evőkanál borecet só köménymag porcukor Elkészítés: A céklát köménymaggal vöröshagymával ízesített sós vízben megfőzzük.Lehűtjük meghámozzuk ,vékony csíkokra vágjuk.A meghámozott almát ugyanilyen csíkokra vágjuk.A citromot is hámozzuk és cikkekre vágjuk.A céklát, almát,citromot óvatosan összekeverjük az olajjal a borecettel.Kevés sóval és ízlés szerint porcukorral ízessítjük. Tanácsok: Főként rántott halak illetve rántott húsokhoz ajánlom. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |