Tutireceptek.hu fejléc

Almás-fahéjas kelt rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
1 kg liszt,
5 dkg élesztő,
1 csipetnyi só,
1 csipetnyi cukor,
1 tojás,
langyos tej

A töltelékhez:
alma,
zsemlemorzsa,
cukor,
fahéj,
vaníliáscukor,
citromlé

A töltéshez, sütéshez, tálaláshoz:
2 dl tejföl,
3 tojás,
zsír,
olaj,
porcukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipót formázunk belőle, s kelni hagyjuk. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: az almát lereszeljük, kinyomkodjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, fahéjat, vaníliás cukrot, citromlét, s jól összekeverjük.
2 dl tejfölt elkeverünk 3 tojással, meg egy kevés zsírral, s ezzel meglocsoljuk a kinyújtott rétestésztát, majd ráterítjük a tölteléket. A tésztát felcsavarjuk, zsírozott tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olajjal, még további 10 percig kelni hagyjuk, majd forró sütőbe tesszük, s készre sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk, s szeleteljük.

Tanácsok:
Kb. két tepsire való adag, de természetesen szükség szerint arányosan felére csökkenthető a mennyiség.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szerb rakott rétes » Rétestészta egyszerűen » Almás rétes 1. » Fetás-mogyoróhagymás rétes
» Müzlis rétes » Mohácsi rétes » Húsos burgonyarétes » Diós-fügés rétes
» Rántásos rétes » Kefires rétes » Sütőtökös rétes » Császárrétes
» Lusta rétes túróval » Almás-fahéjas süti » Tökös almás rétes » Rengős rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.