Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás gyümölcskenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 nagy alma,
15 dkg cukor,
1 tojás,
25 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál fahéj,
3 szem tört szegfűszeg,
csipet só,
4 evőkanál apróra vágott gyümölcsbefőtt,
2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj,
10 szem dióbél,
2 evőkanál törött mandula,
2 dkg vaj,
1 evőkanál liszt.

Elkészítés:
Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, és a
cukorral jól elkeverem.
Hozzáadom a nyers tojást, a
lisztet meg a sütőport, ezután addig keverem, amíg
habos, egynemű masszát nem kapok.
Fahéjjal,
szegfűszeggel, csipet sóval fűszerezem, majd hozzáadom a
mazsolát és a feldarabolt gyümölcsöket, apróra vágott
narancshéjat, diót és mandulát.
Szögletes, hosszúkás
formát kivajazok, liszttel meghintem, az almás masszát
belesimítom, és alufóliával letakarom. Előmelegített
forró sütőbe teszem, és a lángot azonnal közepesre
mérsékelem.
Egy órányi sütés után hurka pálcával
ellenőrzőm, hogy a közepe is jól átsült-e.
Még forrón
deszkára borítom, és hagyom tejesen kihűlni.
Ha már
hideg, alufóliába csomagolom, és hűvös helyen tartom.
Sokáig elálló sütemény; tea vagy kávé mellé kínálom.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges almás pite » Tökös almás rétes » Fahéjas, almás csiga » Almás-mazsolás crumble
» Almás palacsintatekercs » Karacsonyi csudaalmas » Őszi almás-gombás rizottó » Poharas almás
» Almás krémes (Kata-féle) » Almás túrófelfújt » Birsalmasajt » Csokis-almás rizskótorta
» Almássütemény kekszes!! » Mesés almás » Almás-krémes csoda » Rakott almás-túrós


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.