Tutireceptek.hu fejléc

Mesés almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
20 dkg margarin,
20 dkg kristálycukor,
1 tejföl,
1 cs sütõpor,
1 cs vaníliás cukor,
2 db tojás.

A töltelékhez:

1,5-2 kg fontos alma,
kristálycukor,
õrölt fahéj,
reszelt citromhéj ízlés szerint.

Elkészítés:
Az almát lereszelem, összekeverem a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és hagyom állni.
Összekeverem a tésztához szükséges hozzávalókat, majd kétfelé veszem és kinyújtom.
Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe teszem az egyik felét és megszórom zsemlemorzsával. Ráterítem a kinyomkodott almatölteléket, majd ráteszem a kinyújtott tészta másik felét. Rányomkodom és villával megszurkálom.
Elõmelegített sütõben (gázsütõ 3-as fokozatán) világosbarnára sütöm.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés almás lepény » Almás kelt palacsinta » Almás-céklás saláta » Porlós almás
» Almás kosár » Almás-gyömbéres csirkemell » Almás rakottas » Orosz almás lepény
» Almás-fahéjas kevert » Almás csirkefasírt » Almás, túrós lepény » Almás rántott palacsinta
» Birsalmás rizs » Update 1 Almás pogácsa » Almás szelet » Almás rácsos


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.