Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ripsz-ropsz Almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-4 közepes méretű alma lereszelve
-1 bögre kristálycukor
-3egész tojás
-1/2 bögre olaj
-1,5 bögre liszt
-1,5 evőkanál fahéj
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 kis csomag mazsola
-A tepsi kikenéséhez zsír és liszt

Elkészítés:
-Ki kell zsírozni és lisztezni kb.25x35cm-es tepsit.

-Az almákat meg kell tisztítani és nagylyukú reszelőn le kell reszelni

-Egy nagy keverőtálba kell ütni a 3db tojást, hozzá kell önteni az 1bögre kristálycukrot, 1/2bögre olajat, 1,5 bögre lisztet, 1,5evőkanál fahéjjat, 1teáskanál szódabikarbónát és robotgéppel jól össze, kell keverni.

-A mazsolát és a reszelt almát, kézzel keverve bele kell forgatni a tésztába.

-A kikevert tésztát bele kell önteni az előkészített tepsibe.

-Előmelegített sütőben 180fokon 25-30 percig kell sütni.


A receptet beküldte: Gligi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás diófelfújt » Fahéjas-almás kuglóf » Almas batyu turotesztabol » Meggyes és almás pite
» Almás -mézes » Almás gesztenyetorta » Almás süti, fűszeres » Almás-sajtos burgonya
» Flambírozott almáslepény » Almás-marcipános finomság » Almás(-diós) zellersaláta » Almás-fahéjas ragacs
» Almás-fűszeres csirkemell » Almás lepény - Jagodától » Diós almás sonkasaláta » Almás répás kókuszgolyó


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.