Tutireceptek.hu fejléc

Almás kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 dkg vaj,
2 tojás,
10 dkg cukor,
20 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
késhegynyi fahéj,
tejföl,
50 dkg hámozott, 8 részre vágott alma

Elkészítés:
A vajat cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőporral kevert lisztet és annyi tejfölt, hogy sima tésztát kapjunk. Legvégén belekeverjük a fahéjat és a fehérjék kemény habját. Zsírozott s lisztezett formába tesszük, kirakjuk almával, behintjük cukorral, és 30percig sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kétszinű kalács » Almás-hagymás szelet » Almás táska 1 » Orosz almás lepény
» Koronás kelt kalács » Almás ropogós 2. » Almás káposzta saláta » Foszlós kalács(Kata-féle)
» Mézeskalács karácsonyra » Mézes-almás rizs » Kürtőskalács sütőben » Almás tekercs
» Kelesztés nélküli kalács » Házi almás pite » Almás, fűszeres kalács » Karácsonyi kalácskoszorú


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.