Tutireceptek.hu fejléc

Almás kalácsfelfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 6 adaghoz:

- 1 db kalács
- 2-3 dl tej
- 3 db tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 g mazsola
- reszelt citromhéj

A töltelékhez:

- fél kiló tehéntúró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 db alma
- 150 g vaj
- zsemlemorzsa

Elkészítés:
1. A kalácsot kockázzuk fel, öntsük le a forró tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáit 3 evőkanálnyi porcukorral keverjük habosra.
Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a vízzel leforrázott mazsolát és a reszelt citromhéjat.

2. A tehéntúrót keverjük össze a vaníliás cukorral. Az almákat hámozzuk meg, majd vastagon reszeljük le. Ezt követően keverjük a túróhoz.

3. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, szórjunk meg zsemlemorzsával. Tegyük a tálba a kalács felét, kenjük rá a túrókrémet és rakjuk rá a maradék kalácsot.
A tetejére helyezzünk néhány szelet vajat, és kb. fél óráig süssük 160 fokra előmelegített sütőben.

4. A három tojásfehérjéből és az 1 evőkanálnyi porcukorból vert kemény habot 5-10 perccel a sütés vége előtt kenjünk a felfújt tetejére.

Tanácsok:
Más péksüteményből is el lehet készíteni, fahéjjal is lehet díszíteni, illetve ízesíteni.

Friss idénygyümölccsel, például eperrel körítve kínálhatjuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: xxLady


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mazsolás crumble » Mikulás-váró almás » Rácsos almás pite » Almás-vaníliás pite
» Egyszerű almás desszert » Almás-mogyorós muffin » Almás csirke II. » Óriás almás palacsinta
» Almás joghurtos palacsinta » Almás sütemény másképpen » Almás, diós érdekesség » Vaníliás-almás kekszszelet
» Almás lepényke » Nagymamám birsalmasajtja » Almás felfújt » Andi almás-diós pitéje


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.