| Omlós almás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt,40 dkg RAMA,1 cs. sütőpor,20 dkg porcukor,2db tojássárgája,1 db tojás,2 cs. vaniliáscukor,2 db citrom reszelt héja,2 kg alma,20 dkg cukor,fahéj,őrőlt dió v.dejó, csipetnyi só Elkészítés: Átszitált liszt + sütőpor + porcukor + 2 db tojássárgája + 1 cs. van.cukor + 1 citrom reszelt héja + csipetnyi só.Ezeket összekeverem,majd gyorsan eldolgozom benne a RAMA-t.Cipó alakúra formázom és hűtőbe teszem. Közben elkészítem a tölteléket. Az almát meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem.Kinyomkodom belőle a levét. Hozzáadom a cukrot,az 1 cs. van.cukrot,1 citrom reszelt héját,dejót vagy darált diót és majdnem egy csomag fahéjat.Ezt szintén hűtőbe teszem. A tésztát ketté osztom,egyik felét tepsi nagyságúra kinyújtom,villával megszurkálom és elősütöm. Fontos,hogy a tészta ne barnuljon meg. Elősütés után megszórom dióval vagy dejóval,rásimítom a tölteléket,majd rárakom a tészta másik kinyújtott felét.Felvert egyész tojással bekenem,villával megszurkálom és villával rácsozom.Megsütöm. Tanácsok: Én a diót vagy a dejót édes morzsa helyett használom.Ez szívja fel a maradék kis almalevet,ha maradt benne,nem ázik el a tésztám. Az almatölteléket korábban is meg lehet csinálni,hiszen akkor jobban összeérnek benne az ízek. Miután kihűlt a pite,akkor szórom meg porcukorral,mert különben ahogy elolvad a meleg tésztán,eláztatja. Jó étvágyat! :o) A receptet beküldte: Joseph Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |