| Almás, rumos puding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2,5 dkg mazsola 2,5 dkg darált dió 5 cl rum 5 szelet kenyér 2,5 liter tej 5 db alma 4 tojás só 1 citrom reszelt héja 5 dkg liszt 10 dkg cukor Elkészítés: A mazsolát 20 percre a rumba áztatjuk. A kenyérszeletek héját levágjuk, a belsejüket felkockázzuk. Az almákat meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk, a húsukat kis kockákra vágjuk, majd simára keverjük a lecsöpögtetett mazsolával, a dióval és a rummal. Mély tálban csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazott vagy kisütőmargarinozott tortaformába simítjuk a masszát, és az almás-mazsolás krémmel befedjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |