Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás saláta sült csirkemájjal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj
10 dkg póréhagyma
6 evőkanál olaj
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 mokkáskanál szárított majoránna
4 nagyobb alma
1 fej saláta

Elkészítés:
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, éppen csak megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a májat, pár perc alatt összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel és a majoránnával, félrehúzzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az almákat megmossuk, a kalapjukat levágjuk, és a gyümölcs húsát kivájjuk (pürét készíthetünk belőle), úgy, hogy az almának kb. 2 mm vastag fala maradjon. Az almába töltjük a csirkemájat, hőálló tálba állítjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Közben a salátát megmossuk, leszárítjuk és összetépkedjük. Tányérra tesszük. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, megszórjuk borssal, és rátesszük a sült almás csirkemájat. Ízlés szerint más zöldségeket is kínálhatunk mellé.

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 350 kcal

A receptet beküldte: valentinia


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kaktuszsaláta » Almás kosár » Almás-krémes » Gyümölcsös fejes saláta
» Orosz hússaláta » Mexikói vitamin saláta » Tartalmas gombaleves » Gyümölcssaláta gumimacival
» Parasztos uborkasaláta » Meleg gyümölcssaláta » Strassbourgi saláta » Meleg spárgasaláta
» Legfinomabb friss saláta » Marhahúsos saláta » Őszi sajtsaláta » Almás béles


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.