Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagymás babsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
vörösbab konzerv
20 cm póréhagyma
1 vastag húsú piros paprika
3 közepes nagysagú kemény paradicsom

Citromdressing:
1/2 citrom leve,
2-3 ek. olivaolaj,
cukor,
só,
fehérbors.

Elkészítés:
A babot leöblitem hideg vizzel és leszűröm, a póréhagymát hosszában felvágom, megmosom és felszeletelem, a paprikát, paradicsomot kockára vágom. Mindezeket összekeverem és leöntöm a dressinggel. Néhány órát hűtőben állni hagyom, mig összeérik és húsok mellé kínálom. Ezen a recepten annyit valtoztattam, hogy póréhagyma helyett lilahagymát karikázok bele, meg fokhagymát megtörve, és sok petrezselyemzöldet apróra vágva.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás ecetes babsaláta » Spanyol zöldbabsaláta » Paradicsomos zöldbabsaláta » Kukoricás babsaláta
» Húsos zöldbabsaláta » Meleg babsaláta » Póréhagymás omlett » Joghurtos zöldbabsaláta
» Póréhagymás rakott tészta » Póréhagymás-gombás ragu » Ancféle Zöldbabsaláta » Babsaláta
» Paradicsomos babsaláta » Póréhagymás szalonnás pite » Zöldbabsaláta virslivel » Petrezselymes babsaláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.