Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes zöldbabsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40 dkg zöldbab
1 evőkanál méz
1/2 db citrom
2 evőkanál olíva olaj
1/2 cs. kapor v. zöldpetrezselyem
2,5 dl főzőtejszín


Elkészítés:
A zöldbabot szálkáitól jól megtisztítjuk, 1/2 cm darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
A mézet elkeverjük a citrom kifacsart levével, az apróra vagdalt kaporral (petrezselyemmel), átforgatjuk benne a levétől leszűrt babot, s egy éjszakára fóliával letakarva hűtőbe tesszük.
Másnap tejszínnel leöntve adjuk asztalra.
Sült szárnyasok mellé tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszines zöldséges haltál » Tejszines spenótos tészta » Tejszínes csirkeragu leves » Tejszínes lúdláb torta
» Gombás-tejszínes szendvics » Tejszines karamell » Tejszínes halragu » Tejszínes csirkemell
» Tejszínes túrótorta!! » Tejszínes pulykahús » Tejszínes alma » Tejszínes-sonkás tészta
» Ancféle Zöldbabsaláta » Tejszines gombás » Tejszínes csirke és tojás » Tejszínes-gombás csőtészta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.