| Almás krémes Emyke módjára receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg háztartási keksz Az almatöltelékhez 1 kg alma (tisztítva mérve) 4-5 evőkanál cukor 1 kávéskanál fahéj 1 evőkanál búzadara A krémhez 7 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 20 dkg vaj 20 dkg porcukor Elkészítés: A meghámozott almákat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, amíg az az alma összes leve el nem fő. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük a búzadarát és langyosra hűtjük. A pudingport a tejjel előírás szerint felfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, a pudinghoz adjuk, és habverő segítségével csomómentesre keverjük. A tepsi aljába egy sor kekszet rakunk, rásimítjuk az almatölteléket. Újabb sor keksz következik, majd a vaníliakrém, végül keksszel fedjük be az egészet. Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük, másnap szeleteljük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |