Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás krémes Emyke módjára recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg háztartási keksz

Az almatöltelékhez

1 kg alma (tisztítva mérve)
4-5 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál búzadara

A krémhez

7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor

Elkészítés:
A meghámozott almákat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, amíg az az alma összes leve el nem fő. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük a búzadarát és langyosra hűtjük.
A pudingport a tejjel előírás szerint felfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, a pudinghoz adjuk, és habverő segítségével csomómentesre keverjük.
A tepsi aljába egy sor kekszet rakunk, rásimítjuk az almatölteléket. Újabb sor keksz következik, majd a vaníliakrém, végül keksszel fedjük be az egészet.
Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük, másnap szeleteljük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almasaláta zellerrel » Krémes kakaós tallérok » Almás cukkinipüré » Gesztenyés krémes
» Almás-túrós muffin » Krémes hagymaleves » Almás tiramisu » Román krémes
» Káplán krémes » Piskótás francia krémes » Nagymamám birsalmasajtja » Rácsos almás Ági módra
» Májkrémes hagymasaláta » Gyors almás pite » Csokikrémes piskóta torta » Almás kenyér


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.