Tutireceptek.hu fejléc

Almatorta zamatos öntettel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
17,5 dkg margarin
15 dkg finomliszt
1 kk. sütőpor
9 dkg kristálycukor
1/2 kk. só
A töltelékhez:
3-4 db alma,
5 dkg durvára vagdalt dióbél
Öntethez:
2 dl tejszín1 ek. méz
1/2 kk őrölt gyömbér
és ha van, 1-2 ek. összevagdalt friss citromfű

Elkészítés:
Első lépésként előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra.
A margarint megolvasztjuk, és jól összedolgozzuk a tálba rakott liszttel, cukorral sütőporral, sóval. Veszünk egy 24 cm átmérőjű sütőtálat, és belenyomkodjuk úgy a masszát, hogy pereme is legyen. Nem kell a formát előtte kivajazni, mert elég zsíros lesz a tészta ahhoz, hogy ne ragadjon le. Megtisztítjuk az almákat és szeletekre vágjuk, majd szépen körkörösen a tésztára pakoljuk. A tetejét megszórjuk a dióval. Sütőbe téve 20-25 percig sütjük.
Közben az öntet hozzávalóit jól kikeverjük, és betesszük a hűtőbe, hogy kicsit összeérjen. Isteni lesz vele nyakonöntve az almatorta.

Tanácsok:
A tésztát alma helyett kirakhatjuk körtével vagy szilvával is.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes almatorta » Kókuszos almatorta » Marcipános almatorta » Túrós almatorta
» Tészta tejfeles öntettel » Almatorta citromkrémmel » Konyakos almatorta » Francia almatorta 2.
» Túrós lepény eperöntettel » Express almatorta » Vaníliakrém eperöntettel » Aranyszínű almatorta
» Avokádókrém málnaöntettel » Svéd almatorta » Karamellás almatorta » Zamatos csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.