Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

1 tojás

10 dkg cukor

12,5 dkg margarin

6 db alma

Az öntethez:

15 dkg margarin

12,5 dkg cukor

1 tojás

1 citrom reszelt héja

10 dkg liszt

20 dkg tejszín

1 evőkanál cukor

2 dkg lapokra vágott mandula vagy darabolt dió

valamint 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a tésztával kibéleljük úgy, hogy kb. 3 cm pereme is legyen. A tésztát villával többször megszurkáljuk. Az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, szeleteljük, és a tésztán elosztjuk. Az öntethez a lágy margarint, a cukrot, a tojást, citromhéjat kikeverjük. A lisztet hozzáadjuk, végül óvatosan a felvert tejszínhabot is hozzákeverjük. A masszát az almán elosztjuk, a tetejét cukorral és a mandulával (dióval) megszórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig türelmesen sütjük. Langyosan vagy hidegen szeleteljük, a tetejét tejszínhab rózsákkal díszíthetjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almatorta Vigné módra » Bécsi almatorta2 » Szirupos almatorta » Bécsi túrós palacsinta
» Nagyanyó almatortája » Almatorta » Bécsi palacsinta » Brüsszeli almatorta
» Mézes almatorta » Gyorsan kész almatorta » Bécsi palacsinta 2 » Kókuszos almatorta
» CSirke becsinált » Becsináltleves » Joghurtos almatorta » Eredeti bécsi szelet


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.