Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos rakott csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:


2 db csirkemell ( kb. 1 kg)
1 doboz ananászkonzerv
0.2 dl tejföl
0.3 dl tejszín
Pici szerecsendió

Vaj

Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, majd olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy mélyebb jénai tálat vajjal kikenünk, s belerakjuk a szeleteket. Mindegyik tetejére hintünk egy kis sót és őrölt szerecsendiót. Ezután belerakjuk a darabolt ananászt, majd ismét húst teszünk rá. Amíg van hozzávalónk, szépen sorban ugyanezt végigcsináljuk: szeletek, só, szerecsendió, ananász.
Ezután az ananász levét, a tejfölt és a tejszínt egy mély tálban összekeverjük és az egészet a jénai tálba öntjük.
Hogy még finomabb legyen, reszelhetünk sajtot a tetejére. Lefóliázzuk, és 25 percig, közepes lángon a sütőben megsütjük. Ha megsült, a fóliát levesszük róla, és még 10 percig a sütőben hagyjuk.

Tanácsok:
Rizzsel tálaljuk


A receptet beküldte: virgo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Balázska rakottas » Borzas csirkemell 2 » Marokkói csirke » Sajtos-ananászos csirke
» Gombás csirkemájragu » Mézes rakott » Tavaszi párolt csirkemell » Szegényes rakott karfiol
» Ananászos Pulykamell » Habos, rakott zsemle » Sajtkrémes csirkemell » Csirketorta 2
» Lerakott káposzta » Rakott édes-káposzta » Ananászos vitamin turmix » Csokis rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.