Tutireceptek.hu fejléc

Milánói aprósütemények recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Kb. 30 darab süteményhez:
250g lágy vaj,vagy margarin
150g cukor
1 evőkanál reszelt citromhéj
2 tojás,1 tojássárgája
1/2kg liszt
30 szem mandula
kevés só

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük,majd hozzáadjuk a cukrot,a reszelt citromhéjat és a két tojást,valamint egy kevés lisztet.
A többi lisztet robotgéppel keverjük bele,vagy ennek híján a tésztát tegyük a lisztre,és kézzel gyúrjuk össze.Hűvös helyen hagyjuk állni.
Belisztezett deszkán a tésztát 1/2cm vastagra nyújtjuk,és a kívánt alakra szaggatjuk.A tetejére egy szem mandulát teszünk.
A tojássárgát keverjük el 2 evőkanál vízzel és egy kevés sóval,és a sütemények tetejét kenjük be vele.Fektessük a süteményeket egy tepsire,és az előmelegített sütő középső rácsára toljuk.Addig süssük/200 C-fokon/,amíg a tészta szélei világosbarnák lesznek.
Még melegen szedjük le a tepsiről és egy rácson hagyjuk kihűlni/kb. 20 percig/.

Tanácsok:
Vajjal,és margarinnal is készíthetjük.
A vajas sütemény 4 hétig marad friss,a margarinnal készített kétszer annyi ideig,mert a margarin lassabban avasodik,mint a vaj.
Sütőmargarint vásároljunk,amelyet kimondottan erre a célra ajánl a gyártó,és ezt a csomagoláson feltünteti.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Milánói makaróni » Milánói-szerű » Milánói pacalleves » Milanói-nálunk
» Milánói sertésborda » Milánói rakott galuska » Milánói kalács » Eredeti milánói makaróni
» Aprósütemények: 4 az 1-ben » Csőben sült milánói penne » Milánói spagetti » Hideg csokoládésrízs
» Sárgabarack-flán » Barackos szelet Emy módra » Almás-fahéjas szelet » Diós-rumos fincsi kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.