Tutireceptek.hu fejléc

Gombapogácsa recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg erdei gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, só, frissen tört bors, 50 dkg liszt, 1 db tojás, mangalicazsír (vagy napraforgó olaj), zsemlemorzsa szükség szerint, 1 csokor petrezselyemzöld.A kisütéshez: mangalicazsír vagy napraforgó olaj

Elkészítés:
A legjobbak a kemény húsú gombák: vargánya, tinóru, pereszke, de más fajta is. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vöröshagymát egészen apró kockákra vágjuk és a mangalica, zsírban világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Erős tűzön tovább pirítjuk, míg a levét elfövi. Megszórjuk liszttel, hozzáadunk egy felvert tojást és jól összeverjük, majd vizes kézzel a masszából pogácsákat formálunk. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsírban vagy olajban kisütjük.

Tanácsok:
Kiváló feltét főzelékekhez, de vendégváró is lehet hidegen kínálva.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Frankó parázs gyógyleves » Gulyás gombócleves » Kapros tökkrémleves » Gazpacho
» Burgonyagombóc leves » Tejszínes kelbimbó krémleves » Birsalmaleves mazsolával » Waldorfsaláta
» Gombás burgonyaleves » Tárkonyos csülökleves » Hideg zöld leves » Sonkaleves húsvétkor
» Brokkolikrém levesem » Frankfurti leves (vegan) » Vargányás krumplileves » Póréhagymakrémleves


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.