Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilva leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg kimagozott aszalt szilva, 1,5 liter víz, egészben fahéj és szegfűszeg, citromhéj, narancshéj, 1 dl főzőtejszín, 2 csapott evőkanálnyi étkezési keményítő.

Elkészítés:
Ízlés szerint cukor és só. A vízben felforraljuk a cukrot, a sót és a többi ízesítőt, majd belerakjuk a félbevágott szilvákat, és felforraljuk. Ekkor a a keményítővel behabarjuk és mielőtt lehúznánk a tűzhelyről a tejszínt is hozzáadjuk. Melegen, hidegen, langyosan egyaránt nagyon finom

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szárnyasragu leves » Szilvás lepény 2 » Sütőtök krémleves Zoli mód » Frankfurti leves másképp
» Borscs leves » Medvehagyma krémleves » Köleses zöldségleves » Sajtos brokkolikrémleves
» Hideg zöld leves » Nyírségi gombócleves 2. » Amarant krémleves » Tej leves
» Tárkonyos, palócleves... » Fehérboros póréhagymaleves » Tejleves legegyszerűbben » Német sörleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.