Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilva leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg kimagozott aszalt szilva, 1,5 liter víz, egészben fahéj és szegfűszeg, citromhéj, narancshéj, 1 dl főzőtejszín, 2 csapott evőkanálnyi étkezési keményítő.

Elkészítés:
Ízlés szerint cukor és só. A vízben felforraljuk a cukrot, a sót és a többi ízesítőt, majd belerakjuk a félbevágott szilvákat, és felforraljuk. Ekkor a a keményítővel behabarjuk és mielőtt lehúznánk a tűzhelyről a tejszínt is hozzáadjuk. Melegen, hidegen, langyosan egyaránt nagyon finom

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszalt gyümölcsös keksz » Tejszínes cukkinileves » Hideg-meggyleves » Hideg szilvakrémleves
» Sajtgaluska-leves » Expressz gombakrém leves » Őszibarack-krémleves 1 » Kefíres szilvás sütemény
» Tejszínes egresleves » Hideg zöldségkrémleves » Francia póréhagymaleves » Virslis lencseleves
» Lencseleves » Miso leves » Spárgakérmleves » Tejszínes almaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.