| Avokádóval töltött kaliforniai paprika receptHozzávalók: - 1 evőkanál olivaolaj - 2 db szeletelt bacon szalonna - 3-4 dkg darált hús (igény szerint) - 2 db zöld paprika - 1 db avokádó (vagy kész avokádó krém) - 1-2 szál újhagyma - csipetnyi fehérbors - csipetnyi őrölt kömény - 1/4 teáskanál pirospaprika - ízlés szerint só - 1 db tojás - 1 evőkanál kukoricadara Elkészítés: Nyisd fel az avokádót, kanalazd ki a belsejét egy tálba, s ízesítsd a felaprított újhagymával, csipetnyi fehér borssal és őrölt köménnyel, pirospaprikával, sóval. Ehhez még tegyük hozzá a tojást, olivaolajat és a kukoricadarát, s alaposan keverjük össze! Igény szerint belekeverhetünk még a masszába 2-4 dkg darált húst is (sertés/marha/pulyka/csirke). Mossuk meg a két zöldpaprikát, vágjuk le az alját-pucoljuk ki, hogy ne maradjon bennük mag. A kapott masszával tömjük meg a paprikákat, majd a végén spékeljük meg 1-1 baconszalonnával a tetejét! Helyezzük sütőlapra, s 175 fokos, előmelegített sütőben süssük készre. Ez kb. 30-40 perc. Tanácsok: Érdemes az utolsó 5 percre bekapcsolni a grillt (ha van), hogy a szalonna ropogósra süljön! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |