Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombával töltött krumpli recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg friss gomba,
10 dkg vaj,
1 tojás,
1 zsemle,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 kis fej vöröshagyma,
törött bors
majoránna
só ízlés szerint

Elkészítés:
Elkészítjük a gombás tölteléket: a gombát apróra vágjuk, egy kanálnyi vajban az apróra vágott vöröshagymával megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a vízben áztatott és kifacsart zsemlét, a nyers tojást, és jól összekeverjük.

A nyers burgonyákat kettévágjuk. Belsejüket - kb. fél cm vastag falat meghagyva - kivájjuk, és a burgonyák aljából kicsit levágunk úgy, hogy megálljanak. A töltelékkel megtöltjük az előkészített burgonyákat. Zsemlemorzsában megforgatjuk, serpenyőbe tesszük, vajjal leöntjük, és átsütjük. (Friss gomba helyett szárított gombával is készíthetjük a tölteléket.)

Tanácsok:
Lehet a töltelékbe kapart májat, fokhagymát is tenni változatosságból. Gombafajták váltogatásával is új ízek érhetők el.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tojás (garnélával) » Szögedi tarhonyáskrumpli » Pirított csirke gombával » Töltött túrópalacsinta
» Rakott krumpli gazdagon » Káposztás töltött lángos » Töltött csirkecomb » Krumplis lepények
» Húsos krumplis tepsis » Rakott krumpli vega módra » Hagymás-krumplis lepény » Töltött pulykatekercsek
» Libanoni töltött zöldségek » Töltött bundás » Sokadik töltött csirkecomb » Fokhagymás sült krumpli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.